pondělí 3. května 2021

Report z hraní... Res Arcana (2.5.2021)

Včera si u mě na stole odbyla premiéru novinka v mé sbírce karetních her a to hra Res Arcana, která mi byla doručena minulý týden, tedy ihned po vydání společností Blackfire. 
Hráli jsme pouze ve dvou a po stručném vysvětlení několika málo pravidel jsme se pustili do hraní s Lamiickem. Zahráli jsme celkem dvě hry a k hraní v obou případech použili doporučené balíčky. 

Nebudu zde psát o jednotlivých partiích, to u takovéto hry nedává smysl. Pouze uvedu první dojmy a výsledky hraní. 
Hra Res Arcana je lehce uchopitelná díky krátkým pravidlům, která jsou doplněna skvělými přehledovými kartičkami. Kolo samotné není vůbec složité a hra odsýpá. Grafické ztvárnění je na výši a snad jen karty artefaktů, monumentů a mágů mohly být o trochu silnější, ale i bez obalů lze asi hrát. Já tyto karty raději obalil a to z toho důvodu, že je ve hře spousta karet, ale při jednom hraní dojde náhodně na výběr jen některých a tak mám obavu, aby později nebylo vidět na kartách, které přišly do hry častěji a které nikoliv. 
No a protože sídla moci, největší karty na stole, jsou oboustranné a jak jsem uvedl, tak mágů a artefaktů je ve hře tolik, že na každou z těchto karet jen tak nedojde, je tu skvělá znovuhratelnost. Hře po dvou zahráních nemám co vytknout. Jde o kratší hru, kterou si může zahrát každý, když bude chtít vyplnit čas a nebude si chtít zavařit mozkové závity, ale jen tak si příjemně zahrát. 
Hra se prodává od nějakých 730,-Kč a díky skvělému insertu je připravena na hraní během chvilky. 

A jak naše hraní dopadlo? Následovně:

I. hraní 40 minut
1. Deth 10 bodů (mág - Měnitelka)
2. Lamiicek 7 bodů (mág - Duelista)

II. hraní 30 minut
1. Lamiicek 10 bodů (mág - Alchymista)
2. Deth 3 body (mág - Jasnovidka)

Žádné komentáře: