pondělí 11. listopadu 2019

Co takhle zkusit... Trails of Tucana

Dnes je to poprvé a nevylučuji, že i naposledy, kdy se budu věnovat hře, která využívá herní mechanismus Flip and Write. Hry tohoto typu, tedy stejně tak hry Roll and Write, Write and Move apod. jsem přehlížel, protože určitě nejde o hry, které bych chtěl hrát. Ovšem hra Trails of Tucana mě zaujala natolik, že ji tu dám prostor.


Říkal jsem, že hra je typu Flip and Write, tedy co to znamená. Každé kolo se otočí dvě karty z balíčku, na kterých je nějaký typ terénu a vašim úkolem je na svém plánu tyto typy terénu, které spolu sousedí spojit čarou. Na základě toho, co spojujete získáváte vítězné body. Co a jak budete propojovat bude nejvíce záviset na vyložených kartách úkolů. Kromě hraní na vyložené úkoly hráči hrají i na spojování míst s různými body na mapě, za což máte také vítězné body. Přitom pozor, každý hráč má jiné počáteční rozmístění bodů, které bude muset propojovat, aby bodoval. Herních ploch je v balení dost a jsou oboustranné, kdy na jedné straně je kratší a na druhé delší složitější varianta hry.


Hra Trails of Tucana bude vydána ještě v roce 2019 a je určena pro 1-8 hráčů ve věku od 10 let, přičemž herní doba je udána 15 minut.
Hra neobsahuje herní komponenty s textem a tudíž je jazykově nezávislá, což z ní dělá dobrého kandidáta na hru, kterou bych si mohl v budoucnu pořídit.

Žádné komentáře: