sobota 22. května 2021

Report z hraní... Detektiv: Po stopách zločinu - Muž se zlatými hodinkami (19.5.2021)

Kuba, Lamiicek a Deth, tak to je sestava vyšetřovatelů, která se vrhla na první případ z pěti, které se nacházejí ve skvělé deduktivní hře Detektiv: Po stopách zločinu. 

Prví případ nás zavádí ze současnosti do minulosti (ne nebojte se, nebudu nic prozrazovat) a to až do druhé světové války. Cílem vyšetřovatelů je zmapování cesty hodinek, které byly za 2. sv. války odcizeny a najednou se objevily v současnosti v aukční síni. 

Případ se hraje na čtyři dny a k dispozici mají hráči celkem 7 žetonů stresu. To znamenalo, že jsme u hry s pivkem v ruce strávili 2 hodiny a 45 minut. 
Během vyšetřování jsme se dostali ke třem kartám zápletek, které využijeme během vyšetřování dalších případů. 

Nakonec jsme případ sice vyřešili, ale byl jsem naštvaný hlavně sám na sebe, protože z důvodu nepozornosti jsme nedokázali odpovědět na jednu z hlavních otázek v závěrečné zprávě, přitom odpověď má člověk od začátku na očích. 

Jak jsme byli úspěšní je vidět na následujícím obrázku. Výsledek nic moc a snad se naše zjištění z tohoto případu nepromítnou negativně do dalšího, který pokračuje ve vyšetřování jen lehce jiným směrem, kdy je třeba již zjistit vraha jednoho z aktérů. 

Žádné komentáře: