pondělí 31. května 2021

Co takhle zkusit: The Witcher - Old World

Na platformě Kickstarter v současné době běží kampaň na dobrodružnou deskovou hru, která vychází z povídek o Zaklínačovi a je inspirována zejména třetím dílem počítačové hry Zaklínač 3: Divoký hon.

O hře je toho zejména díky YouTuberům ze sousedního Polska známo vcelku dost a kdo chce poznat pravidla z videa, tak nabízím odkaz ZDE. Hra je zde vysvětlena absolutně do nejmenšího detailu. 

Jako Zaklínač budete putovat po světě a navštěvovat známá místa z knih, či seriálu, nebo počítačové hry. Přitom budete sbírat penízky, bojovat s různými nestvůrami, ale i s jinými Zaklínači, kteří jsou vyškoleni v jiné škole a přitom budete na různých místech zlepšovat své dovednosti. Také vás čeká vylepšování balíčku svých hracích karet. No a při všem tom potulování po mapě si také můžete zahrát kostkový poker, když se vám třeba zrovna nebude chtít sbírat nějaké ty užitečné byliny. 

Ve hře budete muset optimalizovat svá rozhodnutí, aby jste byli ti první, kdo dosáhnou v součtu čtyř trofejí, které získáte za zabité nestvůry, za vítězství v boji s jiným zaklínačem nebo právě za dosažení maximální úrovně všech svých ukazatelů na desce zaklínače. 
Zaklínače si budete moci už v rámci Kickstarterové kampaně objednat v češtině díky společnosti Blackfire, ale když se neunáhlíte, není problém si hru po jejím vydání zakoupit i běžně v obchodech. 

No a jak to mám já s touto hrou. Abych řekl pravdu, nevím, nevím. Pokud se pro koupi rozhodnu, tak to bude dražší verze s figurkami. Ona totiž tato hra bude dostupná jak s figurkami nestvůr, tak pouze s figurkami zaklínačů, kde nestvůry budou představovány kartónovými žetony. 

Žádné komentáře: