úterý 28. prosince 2021

Co takhle zkusit: Bitoku


Bitoku, hra, které jsem si více všiml až v momentě, když tento víkend společnost REX hry oznámila její lokalizaci do českého jazyka. 
Jedná se o hru vydanou celosvětově v roce 2021, určena je pro 1-4 hráče s udávanou hrací dobou  120 minut. Hrací doba bývá většinou delší, než vydavatelé uvádějí, tak jen doufám, že zde platí 120 minut pro hru v plném počtu a jinak bude hra kratší. Doporučený věk hráčů je od 12 let. 


Hráči se ve hře ujímají rolí duchů lesa Bitoku jejichž cílem je stát se velkým duchem lesa. Základní herní mechanismus je management karet v ruce spolu s engine buildingem. Hra je vskutku hezky vyvedená, jen mi připadá, že se ve hře objevuje velký počet symbolů a i společný hrací plán mi nepřipadá z nejpřehlednějších. 
Hráči ve hře hrají karty z ruky, přičemž balíček lze i během hry obohatit o další karty. Poté hráči používají neuzamčené kostky ze svého hracího plánu, případně pokud mají své kostky v lese na herním plánu, mohou "překročit řeku". Krom toho je ve hře spousta dalších akcí, jako využívání poutníků, kteří se vydávají na cesty poznání a rozjímání.
Bitoku není hra, kterou bych měl v úmyslu pořizovat, ale představit si ji zde můžeme, aby se více hráčů dozvědělo, že bude v češtině dostupná. 

Žádné komentáře: