sobota 11. prosince 2021

Report z hraní... Pandemic (9.12.2021)

Infekční specialista (Deth), Vědec (Kuba) a Medik (Lamiicek), taková byla sestava týmu, který se vydal v těžké době bojovat s nemocemi jako je např. SARS nebo tyfus. 


Čtyři základní nemoci, které se ve hře Pandemic vyskytují jsme rozšířili o mutaci, která je součástí rozšíření hry s názvem Nové hrozby. 

Tuto kooperativní hru jsme skutečně už hodně dlouho nehráli a s klidem na duši si troufnu říct, že tomu bude již déle než nějakých osm let. Oprášil jsem tedy pravidla a mohli jsme se do hry pustit. 
Vzhledem k tomu, že má Pandemic velice přístupná pravidla, jednoduché herní mechanismy a krátkou hrací dobu, není problém ke hře sednout a hrát. Krom toho na stole nezabírá moc místa. 


Hráli jsme variantu lehkou se čtyřmi kartami epidemie a ač jsme hráli s mutací, tak hra pro nás byla lehká v tom, že jsme si pohlídali, aby nedošlo ani jednou k pandemii. 
Ovšem čas ubíhal a i když jsme šíření nemocí měli doslova pod kontrolou (a to bez jakýchkoliv lockdownu nebo zavedení povinného očkování), nebylo snadné dosáhnout vítězství. Balíček hracích karet docházel a když jsme viděli, že nám zbývají do konce už jen dva tahy, bylo potřeba se zamyslet. No a Kuba to vymyslel, podařilo se vynalézt lék na poslední pátou nemoc a tak jsme se mohli radovat z vítězství. 


V průběhu hry se nám podařilo vymýtit dvě nemoci, kterými byl SARS (coronavirus) a také Antrax, což hru pro následující tahy dost ulehčilo. No a protože jsme včas vynalezli léky na mutaci, tyfus i choleru, po 50 minutách jsme si mohli říct "kluci, zvládli jsme to". 

Jinak na třech fotografiích výše je zachycena nejprve hra při počátečním rozložení a následující dvě fotografie postupně ukazují, jak se nám nemoci šířily. 
Ještě doplním, že jsme hráli první vydání hry Pandemic, tedy verzi od Albi. V současné době tuto hru vydává Blackfire. ZDE trochu více o aktuálním vydání. 

Žádné komentáře: