středa 22. června 2022

Report z hraní... Divukraj s rozšířením Skalověží (20.6.2022)

Prvně se nám dostalo na stůl rozšíření ke hře Divukraj, které nese název Skalověží a je označováno za nejlepší rozšíření pro tuto hru. Faktem je, že doposud jediné vydané rozšíření, které bylo v češtině dostupné a to Perlava není zas tak zábavné. 

Ke hře jsme usedli čtyři a to Terka, Kuba, Lamiicek a já. Terka hrála hru stejně jako Kuba podruhé. S rozšířením jsme ji ovšem hráli prvně všichni. V uvedeném počtu hráčů jsme hráli 125 minut, ale hra neměla prázná místa a nenudili jsme se u ni. Stále bylo co vymýšlet a to zejména kvůli kartám počasí, které hodně ubližují. Zase na druhou stranu hráčům pomáhají karty objevů a když je dokáže hráč dobře vybrat a následně využít, cesta k úspěchu je otevřena. 

Další prvek, který do hry s rozšířením přišel jsou mapové dílky, které tvoří oblasti cestování a bodují se na konci hry. Zde všichni hráči měli dost surovin na to, aby procestovali celou svou cestu. 

Terce se příliš nedařilo vykládat produkční karty a vůbec kombinovat efekty a také proto hru skončila o řádnou dobu dříve, než dohrál ostatní hráči. I Lamiicek musel hru ukončit dříve než Deth a Kuba, ale když dohrála i tato dvojice, mohlo se přijít k sečtení vítězných bodů. 




Kubovi fanouškové tentokrát nebudou jásat jak vidno z výsledkového přehledu níže. 

Konečné skóre:
1. Deth 58 bodů - ježci 
2. Lamiicek 57 bodů - želvy
3. Kuba 54 bodů - veverky
4. Terka 39 bodů - myši. 

Žádné komentáře: