neděle 22. října 2023

Co takhle zkusit karetní hru Extraliga All-Stars 1993-2023

V letošním roce byla na trh uvedena karetní hra s licencí pro českou hokejovou extraligu, která nese název Extraliga All-Stars 1993-2023. Tato hra je určena pro 2-5 hráčů s hrací dobou mezi 30-45 minutami. 

Hráči nejprve draftují svůj tým, který ve výsledku počítá celkem 12 hráčů a pro vás je nejlepší vybrat tým tak, aby obsahoval 2 pětky se 2 brankáři. Ještě lépe, když se vám podaří postavit váš tým tak, aby hráči byli pokud možno z jednoho týmu a na správných pozicích. Tedy, aby jste měli od každého hracího postu dva hráče. Legendární hráč potom dává další bonus a v podstatě ho lze označit za žolíka (s trochou schovívavosti). 


Po sestavení týmu se hráči utakají v několika zápasech (sezóně) mezi sebou a vyhodnotí se, kdo byl nejúspěšnější. 
Hráči sečtou své body do útoku a do obrany podle toho, jak se jim daná šestice hráčů podařila sestavit. Hodnota útoku určuje počet kostek, kterými hází a hodnota obrany určuje pro soupeře úspěch pro vstřelení gólu. Vyšší hodnota znamená gól. Krom toho hráči mají na celou sezónu ještě 3 trenérské karty, které lze použít, ale pozor, jen jednou za sezónu. Ty dávají další bonusy. 


Je nutné sestavit tým dobře, protože po každém zápase dochází jak k nucenému, tak dobrovolnému střídání hráčů.
Hra obsahuje celkem 110 karet hokejistů, 17 karet soupeřů, 5 karet losu, 20 karet událostí, 18 trenérských karet, 12 kostech a  další různé komponenty potřebné pro hru.
Cena hry se pohybuje pod 700,-Kč. 

Žádné komentáře: