sobota 21. října 2023

Report z hraní... Cthulhu: I smrt může zemřít (15.10.2023 a 19.10.2023)

Elizabeth (Deth), Morgan (Korgis) a Ahmed (Kuba) se společně pustili do zastavení rituálu 3. kapitoly, 1. řady hry Cthulhu: I smrt může zemřít. Scénář nesl název Tanec smrti. 
Na plese byla spousta hostů a mezi nimi i čarodějové, které bylo třeba odhalit a zlikvidovat je pro přerušení rituálu. Právě přerušení rituálu se ukázalo jako velký oříšek, protože nám moc dlouho trvalo je vůbec odhalit. Tak se stalo, že prastarý Cthulhu se probudil a my jsme na něho nemohli zprvu ani útočit. 
Jako velkým bijcem se ukázala být Elizabeth, který se vzala po zastavení rituálu Cthulhu na paškál a dávala mu co proto. Přitom se obětovala a stejně tak záhy se pro dobrou věc obětoval i Morgan. 
Vše zůstalo na Ahmedovi. Ten se do Cthulhu pustil s posledním vypětím sil a šílenosti, ale hodněkrát minul a také on přišel o svůj život. Přitom stačilo málo, tři zásahy nás dělili od momentu, kdy bychom od Cthulhu vyčistili svět. 
Hra nám zabrala tentokrát hodně času a to 2 hodiny a 30 minut. 





Jen o čtyři dny později v sestavě holčička (Deth), Adam (Lamiicek) a slečna Bordenová (Korgis) vykročili znovu proti prastarému Cthulhu. Tentokrát v kapitole 4. řadě 1. hry Cthulhu: I smrt může zemřít. Čekali nás Tajemné modly. 
Kultisté se vloupali do muzea, aby přivolali Cthulhu. My jsme se ovšem vydali sebrat artefakty a ty odnést s tím, abychom přerušili jejich rituál. Tentokrát nám přerušení rituálo tak dlouho netrvalo, ale v muzeum bylo zaplavené všelijakou prastarou havětí, která nám dávala co proto. Dařilo se nám pěkně kooperovat, ale i když zejména holčička a Adam Cthulhu pěkně potrápili, došel jim dech jako prvním. I tak vše nebylo ztraceno, ale chtělo to hodně až neskutečně hodně štěstí při útoku na prastarého od slečny Bordenové, která šílela a co bylo nejhorší, špatně máchala sekerou. Stačilo jen několik málo zásahu a mohli jsme vyhrát. 
K našemu pokoření došlo po 1 hodině a 30 minutách. 





Hra Cthulhu: I smrt může zemřít je hrou, kterou každému hráči, který si chce užít atmosférickou hru typu ameritrash vždy budu doporučovat. 

Žádné komentáře: