úterý 9. června 2009

Co takhle zkusit karetní hry? Dnes Dominion a Call of Cthulhu

Hra Dominion je karetní hra, která si podmanila veletrh v Essenu v roce 2008, kde se stala nejoblíběnější hrou mezi hráči. Vaším úkolem je v ní získat vítězné body, k tomu ale potřebujete do svého balíčku přimíchat dostatek peněz a akčních karet, které vám přinášejí různé výhody. Dominion je svižná karetní hra s jednoduchými pravidly, která díky množství různých akčních karet má neuvěřitelnou variabilitu. Přitom se nejedná o sběratelskou hru, za kterou byste nechali velké peníze.
Autor: Donald X. Vaccarino
Hrací doba: 30 minut
Počet hráčů: 2-4
Doporučený věk: od 10 let
Jazyk: kompletně v češtině
A Call of Cthulhu LCG je "živá" karetní hra z dílny Fantasy Flight. Hra se odehrává v lovecraftovském světě - podobně jako například oblíbená deskovka Arkham Horror. Hráči hrají proti sobě, v roli detektiva, který pátrá po tajemství Prastarých a bojuje proti zlu, či právě v roli monster, které šíří chaos. A Call of Cthulhu LCG vychází ze starší sběratelské hry, ale oproti ní má velkou výhodu. Nové balíky 40 karet, které k ní pravidelně vycházejí, jseou předdefinované a všechny stejné. Nehrozí tak zběsilé nakupování boosterů pro hru a hledání silných karet, přesto se hra dále vyvíjí a zážitek z ní se mění. Mílovníkům Lovecrafta a hororové atmosféry by tato hra určitě neměla uniknout.
Balení obsahuje: hrací desku, 155 normálních karet, 10 příběhových karet, 6 krásných plastových Cthulhu, 24 příběhových žetonů
Autoři: Eric M. Lang, Nate French
Hrací doba: 30 minut
Počet hráčů: 2
Doporučený věk: od 12 let
Text je převzatý z www.planetaher.cz
Hra Dominion je na seznamu her, které si letos určitě koupím. Na rozdíl od všech her Call of Cthulhu je v češtině, jinak bych měl na seznamu i druhou jmenovanou hru.

Žádné komentáře: