středa 18. listopadu 2009

Co takhle zkusit deskové hry? Dnes Arkham Horror

Výpravná desková hra na motivy povídek mistra hororu H. P. Lovecrafta. Unikátní herní systém - hráči spolupracují a společně se snaží zvítězit nad hrou.
Rok 1926. Místo Arkham, Massachusetts. Brány do míst strašnějších než nejhorší noční můry se otevírají po celém městě a vypouští do ulic děsivé nestvůry plížící se po nocích mezi domy. A co je ještě horší, pokud se těchto dimenzionálních bran otevře dostatečné množství, bude na svět uvolněno monstrum s nepředstavitelnou silou.Proti těmto neradostným vyhlídkám stojí několik detektivů a vyšetřovatelů, kteří se rozhodli zatlačit zpět bezcitné síly vesmíru. Musejí proniknout hluboko do mýtů a mystérií a použít veškeré své dovednosti, zbraně a kouzla, pokud chtějí mít alespoň malou šanci na úspěch.Klasická desková hra Chaosium Inc. ve stylu příběhů mistra hororu H. P. Lovecrafta se vrací po téměř dvaceti letech v nové luxusní edici! Celá hra vychází z díla tohoto autora, ve hře vystupuje velké množství postav, míst, událostí a předmětů známých z jeho povídek. Celé grafické provedení, obrázky i rozsáhlé doprovodné texty na kartách odpovídají stylu povídek a vytvářejí tak hru s jedinečnou atmosférou a nábojem.Postrach Arkhamu je dobrodružná desková hra pro 1 – 8 hráčů, kterou lze dohrát za dvě až čtyři hodiny. V této hře každý z hráčů představuje detektiva s unikátními schopnostmi a dovednostmi, který spolupracuje s ostatními hráči a snaží se porazit mýtické ohrožení Arkhamu. Díky velkému množství karet, detektivů a dalších herních prvků je prakticky každá hra jiná a nehrozí i po opakovaném hraní stereotyp.

Na žebříčku BGG je hra na 52. místě a snad by se mohla příští rok objevit kompletně lokalizovaná do češtiny, v takovém případě bych neváhal a hru ihned zakoupil. Hra je určena pro 1-8 hráčů od 12 let s hrací dobou delší než 3 h.

(zdroj blackfire.cz)

Žádné komentáře: