čtvrtek 9. února 2012

Report z hraní - Cyclades a Smallworld

V pondělí 6.2.2012 jsme poprvé zahráli Cyclades bez rozšíření v počtu 4 hráčů. Doposud jsme nehráli tuto hru ve vyšším počtu než ve třech a hned musím říci, že jsme se všichni shodli, že ve čtyřech je to zase úplně něco jiného, lepší.
Ve hře si najednou člověk musí hlídat více soupeřů, což je logické a také tomu tak bylo v našem případě. Jenaaa měl tu smůlu, že se začal na začátku hry rozpínat uprostřed mapy na třech ostrovech a to se nelíbilo ani Majorovi, ani Endymionovi. Netrvalo dlouho a Jenaaa si uvědomil, že hru dobře nerozjel. Já jsem si budoval své impérium postupně, ale byl jsem brzy zastaven rozumně voleným umístěním bohů protihráčem - Majorem a došlo tak k zablokování mého ostrovu na mapě vlevo na obrázku níže. 
Ač nám bylo jasné, že Major získal postupně jasnou převahu, tak se nám ostatním třem nepodařilo jeho snahu o vítězství eliminovat a on dobře zvolenou taktikou dotáhl své tažení k vítězství. 
Na mapě níže vidíte rozmístění vojsk na konci hry. Hra samotná nám trvala úctyhodných 130 minut. 


Dnes jsme si pro změnu zahráli ve stejné sestavě Smallworl se všemi rozšířeními. Hra byla velice vyrovnaná, snad jen o tom, že Jenaaa na vítězství nedosáhne jsme byli my ostatní přesvědčeni, ale jinak nebylo do poslední chvíle zřejmé, kdo bude vítězem. Však se podívejte, jak malé bodové rozdíly mezi námi byly:
1. Deth 88 bodů
2. Major 87 bodů
3. Endymion 84 bodů
4. Jenaaa 76 bodů.

A co je před námi? Na úterý plánujeme Pandemic s rozšířením a asi i nějakou partičku Warhammer: Invasion nebo Ticket to Ride. 

Žádné komentáře: