úterý 21. února 2012

Report z hraní - Pandemic

Minulý týden jsme si zahráli v jeden den, po delší pauze, dvakrát Pandemic s rozšířením Nové hrozby. Včera jsme si dali hru do třetice. 


V prvním dvou případech jsme hráli ve třech a to variantu s mutací (obrázek výše), kdy Mechanik, Operační expert a Výzkumník nedokázali skloubit své schopnosti a po jedné hodině podlehli, když jsme "dojeli" na balíček karet.
Ve druhé hře Terénní pracovník, Vědec a Archivář (záhy změna na Medika) se s chorobami poprali a za 40 minut se podařilo nalézt lék na pátou nemoc. V tu dobu jsme měli již dvě nemoci úplně vymýcené.
Třetí hra byla poněkud jiná. Do hry jste poprvé zařadili Bioteroristu, kterého jsem se s radostí ujal. Proti nemocem a Bioteroristovi se postavil Medik, Archivář a Všestranný pracovník. Hráli jsme bez mutací, ovšem se zhoubným kmenem a to ve čtryřech, jak z popisu postav patrno. Hra travala 70 minut a pouze ze začátku hry se zdálo, že by ti kluci  v bílých pláštích něco mohli dokázat. Ovšem šíření chorob se jim vymklo z rukou a a nakonec dojeli na balíček karet  a Bioterorista vyhrál, protože na mapě bylo několik měst nakažených zhoubným kmenem.
Každopádně ve všech třech případech jsme si hru užili.

Krom toho se u nás ještě minulý týden hrál Warhammer: Invasion, kdy si hru zopakoval Endymion, který si zahrál s Majorem.
Také já jsem nezahálel a sólo jsme si dal několik partií v Lord of the Rings: The Card Game.
No a včera jsme si poprvé zahráli i Infarkt, který koupil Endymion. Dali jsme ho ve čtyřech a vzhledem k agresivnímu způsobu hraní bylo za 35 minut vymalováno a Endymion tuto zábavnou hru, která ovšem nemá žádnou větší hloubku, vyhrál. Mám pocit, že jako rychlovka se mezi hrami, které hrajeme ustálí a budeme ji hrát častěji, ač to není žádná super pecka.

Žádné komentáře: