neděle 13. listopadu 2016

Co takhle zkusit ... Terraforming Mars

Vzhledem k tomu, že hra Terraforming Mars je na 45. pozici žebříčku BGG a krom toho společnost Mindok oznámila, že tuto hru v roce 2017 vydá v češtině, je na čase si zdě něco malinko o této strategii povědět.


Hra Terraforming Mars je, jak shora uvedeno, strategická hra pro 1-5 hráčů s hrací dobou mezi 90-120 min.
Ve hře se hráči ujmou jedné z korporací, která má za cíl iniciaci obřích projektů na rudé planetě. Projekty jsou samozřejmě směřovány k obyvatelnosti planety.
Hraje se na kola, přičemž nejprve se změní pořadí hráčů po směru hodinových ručiček, poté je na řadě fáze zdrojů, kdy si hráči kupují karty projektů, kterých je ve hře na 200. Další je na řadě fáze akční, kdy hráči provádí akce jako je např. hraní karet, přetváření povrchu planety, zvyšování či snižování teploty apod. Nakonec přijde na řadu výrobní fáze, ve které hráči získávají prostředky v souladu s tím, jaký je jejich podíl na přetváření Marsu a výrobních parametrech.


Hra na první pohled asi grafikou doslova neokouzlí, ale určitě je grafika hry příjemná. Velmi pěkně jsou vyvedené kostičky ve hře a ostatní prvky hry jsou zace docela přehledné, tedy hra by se mohla hrát, jedna báseň. 


 No, pokud jde o mě, tak jde o hru, která je určitě kandidátem na pořízení v roce 2017. Začínám šetřit :-) .

Žádné komentáře: