neděle 20. ledna 2019

Report z hraní: Lords of Hellas

Nemůžu začít jinak, než nyní slavnou větou Martina z 15.1.2019, kterou pronesl při hraní Lords of Hellas "budu lovit, aby to vypadalo dobře na fotce". On asi neví, že když dávám k zápisům z hraní detailní fotografie desek hráčů, tak to činím pouze u vítězů :-) . Ne, nedivím se. On skutečně, stejně jako já i Jenaaaa jsme byli přesvědčení, že úterní hraní dotáhne do jasného vítězného konce. No, nestalo se tak.


Martin (Perseus) měl skvěle našlápnuto k vítězství, když dostavěl monument Dia a jen tři kola mu chyběla k vítězství. Jasné bylo jedno, ani já, natož potom Jenaaa, jsme neměli šanci dobít pole s Diem.
Jenaaa (Héraklés) byl vytěsněn Martinem na samý kraj mapy a jak vidno, žluté figurky byly prostě out.
Deth (Helena) si teprve v době, když začalo odpočítávání uvědomil, že tu určitá šance je a to výhra na ovládnutí dvou území a na obrázku výše vidíte, že se mu to v zelené podařilo.


Přitom Deth udělal jednu velkou chybu při souboji o Spartu, ale i přes nevyužití silné karty byl vítězem, což rozhodlo. Krom toho Deth špatně hrál nepovinné akce v pořadí po sobě a tak vše bylo napínavé do posledního okamžiku.
Jenaaa opět jen sekundoval, ale nutno dodat, že Lords of Hellas hrál poprvé.


Zahrání této skvělé hry nám trvalo asi 95 minut a užili jsme si ji stejně, jako v předchozích hraních. Kdo si ještě Lords of Hellas nepořídil, tak vřele doporučuji.

Žádné komentáře: