pátek 29. května 2020

Co takhle zkusit... Cave Evil


Ne, ne, buďme v klidu. Toto není přebal posledního alba kapely Master´s Hammer, ale obrázek z krabice "poněkud" ponuré čisté ameritrash deskové hry Cave Evil, kterou buď na konci letošního roku nebo počátkem roku 2021 vydá společnost Fox in the Box v češtině. Cena předobjednávky je 1500,-Kč, doporučená prodejní poté bude 1800,-Kč.

(zadní strana krabice hry)

Hra by měla oplývat nevídanou atmosférou, která je mimo hracích mechanismů a obrázků tvořena i vizuálním ztvárněním do černo-bílé barvy. Ostatních barev je pomálu.
Hra samotná je určena pro 2-4 hráče, kteří u hry stráví 120 minut a více podle počtu hráčů. Hra vyšla v prvním vydání v roce 2011 a protože byla vydána v nízkém nákladu, tak ji můžete občas zahlédnout v aukcích za dost vysoké částky.


Cave Evil je hra o brutální eliminaci. Hráči vystupují jako prastaří nekromanti, kteří soupeří o ovládnutí moci jámy - zdroje Nekonečného stínu. Hru nekromanti začínají v doupatech poblíž jámy. S využíváním kovů, ostatků a stínohně přivolávají své služebníky. Za jejich pomoci poté kopou chodby, aby nalezli další nestvůry, suroviny a cenné předměty. Každý nekromant může ovládat další nestvůry, které může řídit.
Cave Evil se hraje na kola, která se zde nazývají cykly a hra končí v momentě, kdy zůstane v jeskyni naživu pouze jeden nekromant, nebo značka probuzení dokončí okruh, Zlo se probudí a jeho požadavky splní jeden z nekromantů.


Fáze hry jsou jsou následující:
- boj proti sousednímu protivníkovi nebo potulným nestvůrám
- vzývání zakázaných znalostí (dobrání karty a rozhodnutí se, jak s ní hráč naloží)
- akce čet (Čety jsou hromádky karet položené na kontrolních kartách. Čety mohou provádět, pokud mohou, jednu z těchto akcí: vyvolávání, druhé vzývání, seslání kouzla, hloubení nebo sesouvání, boj, najímání, podmanění.)
- následky událostí (tažení a vyhodnocení karty událostí).

Hru by si mohli zamilovat hráči, kteří mají rádi temnou atmosféru a velkou škodící interakci mezi hráči.
Poněkud si nedovedu představit, že bych mohl najít v mých herních skupinách více než tak jednoho hráče, který by si mohl chtít takovou hru zahrát. :-)

Žádné komentáře: