čtvrtek 11. června 2020

Co takhle zkusit... Fallout Shelter: Desková hra



Během několika málo dnů se na pultech našich obchodů objeví společností Blackfire lokalizovaná desková hra od vydavatele Fantasy Flight Games, která je předělávkou mobilní hry a nese název Fallout Shelter.


Hru si užijí 2-4 hráči a u hry stráví 60-90 minut. Hra je dodávána ve fešné plechové krabičce.
Základním herním principem je využívání akcí na vyložených kartách kam umisťujete své důstojníky a snažíte se zlepšit život pro občany vaultu. Vaulty rozšiřujete o různé místnosti, které vám samozřejmě dají specifické bonusy. Pracovníky máte na začátku hry pouze dva, ale můžete se rozrůst až do počtu sedmi a to už je pořádná porce akcí.
Ve hře se snažíte o to, aby obyvatelé vašeho vaultu byli šťastni, ale přitom se musí starat o to, aby jste odolali výzvám a nebezpečím pustiny, k čemuž vám pomáhá zisk různých zdrojů.


Ve hře na vás tedy čeká sbírání zdrojů za účelem rozšiřování vaultu, vybavování se předměty a jejich využívání např. pro boj s různými nepřáteli. Vylepšování vašich schopností tradičním systémem SPECIAL. Kdo bude úspěšnější v tom směru, že bude mít spokojenější obyvatele, ten ve hře zvítězí.

Žádné komentáře: