pondělí 16. srpna 2021

Co takhle zkusit: Věčná zima - Paleoindiáni

Dnes společnost Tlama games oznámila, že začátkem příštího roku přinese kompletně lokalizovanou hru Endless Winter: Paleoamericans, která ponese název Věčná zima: Paleoindiáni. 


No a aby toho nebylo málo, tak zároveň se základní hrou bude vydáno i rozšíření Věčná zima rozšíření Předci (Endless Winter: Ancestors) a k tomu ještě tři moduly, které ponesou název: Aurora Borealis, Psí společníci, Posvátná půda. 


Hra Věčná zima je určena pro hráče, kteří vyhledávají mírně až středně pokročilé hry v počtu 1-4 hráči s hrací dobou 50-90 minut. 
Málokdy to uvádím, ale zde musím. Za výtvarnou stránkou této hry stojí Mihajlo Dimitrievski, který má za sebou např. trilogii Západního království. 


Věčná zima nás zavede do doby 10 tisíc let před n. l. Každý hráč se ujme vedení kočovných kmenů, které utvářely americkou historii od lovců a sběračů až po vzkvétající kmenová společenství. Ve hře budete osidlovat nová území, zkoumat objevy, lovit zvěř a budovat stavby. 
Jde o strategii, která kombinuje několik herních mechanismů, zejména umisťování "dělníků" a stavění balíčku. V každém kole posíláte své členy kmene na různá akční místa a za to platíte utrácením zdrojů a hraním karet. Karty kmenů poskytují dodatečnou pracovní sílu, karty kultury poskytují řadu jedinečných efektů. Alternativně lze karty uložit pro fázi zatmění na konci kola, kdy se současně odhalí a určí se nové pořadí hráčů a také se spustí různé bonusové akce. 


Hra trvá čtyři kola na jejichž konci se sečnou vítězné body a kdo jich nasbíral nejvíce, zvítězí. 

Závěrem obrazem něco k rozšíření Předci.


Na obrázku výše je vyobrazení krabice rozšíření a na obrázku dole je obsah tohoto rozšíření. 


Hru jsem si již předobjednal se všemi dostupnými rozšířeními a nyní už mi nezbývá než doufat, že hra se bude hrát tak dobře, jak vypadá. 

Žádné komentáře: