neděle 1. srpna 2021

Co takhle zkusit: Hannibal & Hamilcar

Tak snad už se konečně blíží datum uvedení české verze hry Hannibal & Hamilcar, a protože tuto hru mám přes Kickstarter od společnosti Fox in the Box objednanou, tak si zde o ni povíme pár slov. 

Hra Hannibal & Hamilcar byla dodatečně zařazena v české verzi do předobjednávek Kickstarteru na hru Successors, na kterou mimochodem také netrpělivě čekám. 
Hannibal & Hamilcar je hra pro 2 hráče s udávanou hrací dobou 40-200 minut a jejím autorem je známý Mark Simonitch, přičemž na hře spolupracoval s Jaro Andruszkiewiczem. Verze, která se objeví v českém jazyce je z roku 2018. 


Ve hře se podíváme do období konfliktu mezi Římem a Kartágem cca 200 let před našim letopočtem. Jde o asymetrickou kartami řízenou hru, ve které hráči velí svým generálům. Pro hraní různých rozkazů se používá jiný balíček karet, než pro boj, ke kterému se užívají karty bitevní. 

Cílem obou hráčů je ovládnutí určitého počtu provincií. Hra může ovšem skončit také v momentě, když je dobito buď Kartágo nebo Řím. 

Kromě výše uvedeného střetu se mohou hráči ponořit do časů 1. Punské války, ve které budou probíhat i námořní bitvy. Oba hráči zde hrají o kontrolu nad Středozemním mořem.

Pro hru za Hannibala se používá jedna strana hrací desky a pro hru s Hamilcarem ta druhá. 

Na hru jsem opravdu hodně zvědavý a jakmile mi hra dorazí, rád se podělím o mé postřehy. Na tyto hry se také Jenaaa hodně těší na ty "dvě" hry, tak je naprosto jasné, kdo bude mým prvním spoluhráčem, až hra dorazí. 

Žádné komentáře: