sobota 13. srpna 2022

Co takhle zkusit hru Cestovatelé Jižního Tigridu

Když mi přišel email se slevovým kupónem 10% na čerstvě oznámenou hru společností Tlama Games s názvem Cestovatelé Jižního Tigridu, tak jsem neváhal a okamžitě objednal. Tím hlavním důvodem nebyla uvedená sleva (takových kupónů už jsem od Tlamy dostal...), ale fakt, že za hrou stojí autoři S. J. Macdonald a Shem Phillips, to vše podtrženo ilustracemi Mihajlo Dimitrievskiho. 

Jsem velkým fanouškem všech tří her ze série Západního království výše uvedené dvojice autorů a očekávám, že následující série Jižního Tigridu bude stejně dobrá. Ale o tom se přesvědčíme až v následujícíh letech. 

Ve hře Cestovatelé Jižního Tigridu se vydáme do roku 820 našeho letopočtu do Abbásovského chalífátu. Hráči zde představují cestovatele, kartografy a astronomy, kteří se vydávají na pouť okolo Bagdádu, aby zmapovali zdejší půdu, vodstvo a nebesa. Během cesty si hráči vedou zápisky o svých objevech, přičemž konec hry nastane ve chvíli, kdy některý hráč dojde na konec stupnice zápisků. Pozor ale na jednu skutečnost. Hráč, který doputuje na konec stupnice první ještě nutně nemusí ve hře zvítězit. Pouze se hra uchýlí k závěrečnému bodování. 

Cestovatelé Jižního Tigridu se hraní na předem neurčený počet kol, ve kterých se hráči budou postupně střídat na tazích až do konce hry.
Ve svém tahu hráč musí buť umístit kostku, umístit pomocníka nebo musí odpočívat. 


Každý hráč má ve hře své vlastní kostky, které bude buďto umisťovat na svoji desku hráče, nebo na získané karty. 
Každý hráč hru začíná s jedním žlutým a jedním modrým pomocníkem, které umisťuje na karty vyložené okolo herního plánu. Jakmile je pomocník na kartě, stává se volně dostupným pro ostatní hráče. 
No a pokud jde o odpočinek, tak po určitém počtu tahů již hráči nebudou mít žádné kostky a žádné pomocníky k dispozici v zásobě a tento moment přichází na řadu odpočinek, díky nemuž si hráči vrátí do zásoby své kostky, získají zdroje a postoupí na stupnici zápisků. 



Hra je určena pro 1-4 hhráče a hrací doba je udávána 60-90 minut. V současné době lze hru předobjednat za cenu okolo 1150,-Kč s poštovným zdarma. Já hru předobjednal za nádherných 859,-Kč, což je na dnešní dobu skvělá cena.

Žádné komentáře: