čtvrtek 4. srpna 2022

Report z hraní... Cthulhu: I smrt může zemřít (28.7.2022 a 1.8.2022)

Dne 28.7.2022 já jako Ahmed a Lamiicek jako slečna Bordenová jsme vyrazili čelit nástrahám druhého scénáře hry Cthulhu: I smrt může zemřít. Scénář nese název Knihy šílenství. A ono to nakonec šílenství bylo, dokonce hrozné, ale krátké šílenství. 

Prastarý, kterém jsme se měli postavit byl Yog-Sothoth, ale na konečný souboj nedošlo. Celá hra nám trvala jen a pouze 10 minut, když Chthoniantský červ, který mě, již lehce poraněného dorazil. Každý z nás si zahrál jedno kolo hry. 

Po výše uvedeném neúspěchu jsme ke hře usedli, značně posilněni (nikoliv alkoholem) 1.8.2022, když se k nám přidal Kuba (Adam) a čelili jsme ve třech stejnému prastarému ve stejném scénáři. 


Tentokrát nás hra hned na začátku nezařízla, ale my sami jsme se poněkud zařízli tím, že jsem knihy nechal otočené symbolem dolů a teprve při jejich zvedání jsme zjistili, jaké symboly potřebujeme, což je špatně a hlavně moc o náhodě. Ale i s tímto jsme se vypořádali. 


Masakrovali jsme nepřátele, získávali různé nálezy, ale Adam a slečna Bordenová ztráceli poněkud rychle svou příčetnost. Ovšem díky tomu byli zase silní v boji více než můj Ahmed. 


Když se objevil sám prastarý Yog-Sothoth, tak jsme sice ještě neměli přerušený rituál, ale to se nám záhy podařilo a tak jsme se na prastarého vrhli a ač před námi unikal, tak neměl šanci. Ovšem slečna Bordenová se musela pro dobrou věc obětovat a Adam dovršil posledním úderem život Yog-Sothotha. 


Vítězství jsme dosáhli za 1 hodinu a 50 minut. 



Žádné komentáře: