čtvrtek 25. srpna 2022

Krátký report z celodenního hraní ... Wildlands, Hra o trůny: Desková hra a Libertalia: Piráti vzduchomoří (21.8.2022)

Již můžu říct, že dne 21.8.2022 se u mě odehrálo tradiční (jednou ročně) celodenní hraní, kterého se zůčastnila moje maličkost, Lamiicek, Kuba, Endymion a Martin. Jako hosté při hraní Hry o trůny byli přítomni i Dáda a Jenaaa a také Kája, který byl přítomen i na hraní Libertalie. 

První se na stůl dostal Wildlans, který jsme hráli v pěti lidech a proto na týmy. První tým tvořil Endymion a Deth, druhý tým tvořil Lamiicek, Kuba a Martin. Ač jsme se s Endymionem snažili jak to jen šlo, prohře se nám zabránit nepodařilo a hra skončila pro druhý tým výhrou, když oni vyhráli při zisku 10 bodů. V době jejich vítězství jsme měli vítězných bodů 6. Hraní nám zabralo 85 minut. 






Přišel čas oběda a po kuřátku na zelí s houskovým knedlíkem se dostavil Dáda, Jenaaa a Kája a mohli jsme se pustit do Hry o trůny v osmi lidech. 


Už před jejich příchodem se vedla vášnivá debata o možných strategiích viz. foto níže. 


Rolí jsme se ujali následovně: Deth - Targaryen, Kája - Baratheon, Lamiicek - Martell, Kuba - Tyrell, Martin - Lannister, Endymion - Grayjoy, Dáda - Stark, Jenaaa - Arryn. 


Hra byla zejména na západě a severu ve znamení bitev, směrem na východ šlo o taktické pohyby jednotek a shromažďování jednotek a zdrojů. 
Jak jsem uvedl již v nadpisu, tak jde o krátký report a proto zde průběh hry nebudu více méně komentovat. 


Já jsem každopádně vyčkával až budu mít silnější draky, abych se pustil do získávání bodů. Jediný, kdo mi chtěl vše zhatit byli Martellové, ale byli jediní a tak se to příliš nedařilo. Až na Arryny se ostatní rody snažili expandovat, což se jim částečně a proměnlivě dařilo. 


Každopádně po 3 hodinách a 50 minutách v šestém kole hry jsem získal jako Targaryen sedmý bod a tím ukončil hru. 





Hru jsme si neuvěřitelně užili, jen Jenaaa vypadal po celou dobu, jako by mu uletěli včely. 

Celodenní hraní jsme ukončili v šesti hrou Libertalia: Piráti vzduchomoří, kterou jsme hráli 80 minut. Na hraní došlo až poté, co jsme u pivka dojedli klobásy s hořčicí a chlebem. 


A jak to celé dopadlo? Konečné skóre:
1. Kuba 72 bodů
2. Martin 71 bodů
3. Kája 66 bodů
4. Endymion 65 bodů
5. Lamiicek 64 bodů
6. Deth 55 bodů. 

Sláva vítězům, čest poraženým a snad se za rok celodenní hraní vydaří alespoň tak, jako to letošní. Jen mohlo být o fous lepší počasí. 


Žádné komentáře: