úterý 18. dubna 2023

Report z hraní... Archa Nova (16.4.2023)

Délkou hry určitě epické hraní jsme si užili s hrou Archa Nova. Začínám právě tímto parametrem, protože jsme ve čtyřech hráčích hráli 3 hodiny a 30 minut k tomu. Důležité ovšem bylo, že nikomu z nás nepřipadlo, že jsme hráli tak dlouho nebo, že by se hra táhla. Naopak jsme si pochvalovali herní zážitek, který jsme právě prožili. 


Korgis byl jediný z nás, kdo hrál od začátku hry na ochranářské projekty, my ostatní jsme hráli hlavně na atraktivitu zoo. To jak se kterému z nás dařilo je uvedeno na konci tohoto článečku. 


Já byl během hry terčem posměchu za to, jak jsem si vybavoval sou zoologickou zahradu, zejména dětskou zoo. Narozdíl od Korgise jsem tam měl aspoň nějaké tvory. To právě on byl jediným z nás, který rozšiřoval  výběhy, ale až před samotným očekávaným koncem hry tyto výběhy i zaplňoval zvířaty. I tak jich tam moc neměl viz. obrázek níže (modrý Korgis). 



Ač jsem to byl já, kdo byl dobrou celou třetinu hry vedoucí co do atraktivity zoo, tak se z ničeho nic zlepšoval Kuba (červený), který nakonec dosáhl na zasloužené druhé místo. 



Endymion (žlutý) hrál hodně na primáty, Korgis plazy. Ač jim přinášeli nějaké ty bonusy, tak to zase nebylo nic světoborného. Každopádně více zahraných komb od Endymiona, než mých během hry rozhodlo o tom, že bude právě Endymion třetí v pořadí. 



Deth (černý), svou zoo zaplňoval výběhy pomálu. To mělo prostý cíl a to osobní kartu úkolu, která ovšem nakonec stejně přinesla jen dva ochranářské body. No a to celé stačilo na poslední místo. Ještě, že na body plusové. 


Konečné skóre:
1. Korgis 22 bodů (modrý)
2. Kuba 20 bodů (červený)
3. Endymion 10 bodů (žlutý)
4. Deth 2 body (černý). 

Žádné komentáře: