pondělí 26. června 2023

Report z hraní... Great Western Trail: Cesta na západ

Ve třech hráčích. Deth, Korgis a Lamiicek jsme si zahráli starou dobrou hru Great Western Trail: Cesta na západ.  Hra se poněkud protáhla a to na 130 minut hrací doby, což je tedy na takovou hru dost. Důležité je, že hraní utíkalo a nikomu nepřišlo, že bychom u hry seděli tak dlouho, dokud jsme se nepodívali na hodiny. 


Mí protihráči hned začali stavět budovy, zejména Kargis na místě, kde jsme ho nemohli obejít, ale museli mu platit. To prostě nechceš. Hlavně když nejen, že přijdeš o čast svých peněz, ale ještě k tomu je dostane protihráč. 
Já stavěl budovy až později a musím se přiznat, že jsem jen pro jednu ze tří vybral dobrou lokalitu. To není dobré. Od začátku jsem byl kvůli nedostatku peněz nucen se pohybovat pomalu a využívat pomocné akce k zisku penízků. Korgis zase s honákem a stádem lítal po mapě jak zběsilý. 


I když Korgis měl z nás nejvíce peněz, tak i Lamiicek na tom nebyl zle a tak oba začali budovat hodnotnější chovy dříve, než já a to podle bodového zisku na konci hry je vidět více než dost. Oba mí protihráči získali o hodně bodů více jak za stádo, tak ovšem třeba Lamiicek za nádraží a Korgis zase za splněné úkoly, kterých si nabral hodně a vyplatilo se mu to. 


Konečné skóre:
1. Korgis 111 bodů - červený hráč
2. Lamiicek 99 bodů - modrý hráč
3. Deth 55 bodů - bílý hráč. 


Na rozdíl od našich snad všech předchozích hraní jsme všichni dodávali stáda do vzdálenějších měst. Na to se z minulosti nepamatuji, bývala obsazena i města, která nebyla příliš vzdálena od Kansas City. 

Žádné komentáře: