pátek 15. září 2023

Co takhle zkusit hru Legendy Dávnozemě


Dne 25.9.2023 bude do obchodů rozesílat společnost Fox in the Box novinku na poli deskových her, velkou krabici plnou obsahu, plnou hry Legendy Dávnozemě. Na základě toho, co jsem si o hře přečetl a letmého projití pravidel musím konstatovat se zklamáním, že hra pro mě nepřináší nic tak zajímavého, aby mě na první pohled ohromila. Ano, hra vypadá moc hezky svým vizuálem, ale stačí to?


(Plastové figurky na obrázku výše nejsou součástí základní verze hry)
Cenovka Legend Dávnozemě se v předprodeji pohybuje okolo 2600,-Kč. Když si hru objednáte v předpordeji, dostanete jako bunus jeden další dílek mapy Orákulum.
Hra je určena pro 1-5 hráčů s hrací dobou mezi 60-150 minutami. 
Hráči dostanou k dispozici asimetrické frakce v celkovém počtu 16, což je tedy pořádný výběr. 


Ve hře se hráči střídají po tazích, kdy každý hráč má na výběr ze dvou možností, co může provést. Buď jednotku umístí a nebo jednotky stáhne. Jak prosté. Krom toho lze provést ještě neomezený počet volných akcí. 
Podle toho na jaký dílek jednotku umístíte, podle toho získáte nějakou další možnost. Když jednotky stahujete, tak je bere z dílků mapy zpět a zahrajete schopnosti vyložených karet. Když nastane jedna ze dvou možností, tak hra skončí. Buď dojde k tomu, že některý z hráčů postaví své šesté sídlo, nebo některý z hráčů dobere poslední možný dílek mapy - říše, neboť mapa se ve hře postupně rozšiřeje podle toho, jak další dílky hráči přikládají.
Hráč, který má nasbíráno na konci hry nejvíce bodů, vyhrává hru. 


V krabici jsou plastové pořadače na komponenty, které usnadní jak přípravu hry, tak její sklizení i zpříjemní hraní samotné. 


Od Legend Dávnozemě sice příliš neočekávám, ale i tak se těším, až si hru vyzkouším. 

Žádné komentáře: