čtvrtek 7. září 2023

Report z hraní... Vlci (5.9.2023)

V den, kdy mi Zásilkovna doručila novou hru s mechanismem ovládání mapy, jsme si zahráli ve třech tuto hru, hru Vlci. 


Do hry jsme pronikli velmi snadno. Viděli jsme návod od Jouobcastu a minimálně já si pročetl pravidla, která jsou dobře napsaná. Krom toho je vše co hráči potřebují uvedeno na nápovědní oboustranné kartičce a také na desce hráčů. 


Protože jednotlivé smečky vlků nemají žádné unikátní schopnosti, tak je vlastně zbytečné uvádět, kdo za jaké vlky hrál, ale i tak jsem to na konci tohoto příspěvku uvedl. Vlci se lisí pouze tím, že každý má o jednu oboustrannou desku jednoho typu terénu více, než jiní vlci. 


Pokud jde o hru samotnou, tak skvěle plynula s drobnými záseky, kdy jsme přeci jen trošku plánovali, když tak hráče před vámi narušil to, co jste si připravovali. 


Hra nás všechny bavila s jednou vítkou a to, že hra skončí v daný moment, kdy lunární cyklus dosáhne úplňku a tedy nemusí a v našem případě to tak také bylo, odehrát stejný počet kol, jako ostatní hráči. Autoři to tak vymysleli, tak nám nezbývá, než se s tím popasovat. 
Na Vlcích se mi fakt líbí ta přístupnost a lehkost, se kterou se hráči do hry dostanou. Přitom je hra dostatečně strategická s krátkou hrací dobou. 


Konečné skóre po 65 minutách hraní:
1. Filip 55 bodů - pouštní vlci
2. Deth 50 bodů - lesní vlci
3. Korgis 48 bodů - skalní vlci. 

Žádné komentáře: