sobota 17. října 2009

Co takhle zkusit karetní hry? Dnes A Game of Thrones LCG

A Game of Thrones LCG je "živá karetní hra" ze světa G. R. R. Martina, respektive jeho série "Písně ledu a ohně". Vznikla konverzí ze sběratelské verze hry, o proti které má evidentní výhodu. Nemusíte kupovat tuny boosterů a hledat v nich své karty. LCG funguje na principu základního balíku, ke kterému postupně vycházejí expanze, které jsou balíčky přesně předdefinovaných 40 karet stejných pro všechny. Dodávají tak hře variabilitu bez nutnosti hledat unikátní karty. Ve hře samotné si můžete vybrat jeden z rodů známých z knihy a s ním zvítězit v boji o Železný trůn. Hru si pochopitelně nejvíc užijí fanoušci ságy, ale i pro ostatní se jedná o pěknou hru s fantasy prostředím. Hra je určena pro dva až čtyři hráče.
Autoři: Christian T. Petersen, Eric M. Lang
Hrací doba: 60 minut
Počet hráčů: 2-4
Doporučený věk: od 10 let
Jazyk: anglicky, karty obsahují dosti textu

Této hře zde dávám prostor zejémna proto, že jsem v poslední době uchvácen karetními hrami tohoto typu. Po shlédnutí instruktážních videí k této hře potom nebylo co řešit. Velká škoda, že jsem se neučil anglicky. Ale i kdybych zvládal angličtinu, tak zase na druhou stranu by nebylo hru s kým hrát..., v okolí nejsou lidé, kteří by chtěli investovat do podobných věcí.

Určitě si dovedu představit nižší cenu zejména základní sady, kdy 950,--Kč připadá i mě hodně. Rozšiřující balíčky karet o počtu 40 karet v balení potom lze dokupovat po 255,--Kč. Vzhledem k těmco cenovým hladinám jsem rád, že LCG hra Warhammer Invasion bude levnější a to jak základní balení, tak i boostery.

Žádné komentáře: