čtvrtek 11. února 2010

Co takhle zkusit karetní hry? Dnes Osadníci z Katanu - karetní

Karetní verze oblíbené hry Osadníci z Katanu. Tentokrát je hra určena pro 2 hráče.
Rozšiřujte své panství stavbou cest, vestni a měst. Těžte suroviny a za ně stavte budovy. Najměte si rytíře, kteří zajistí ochranu vašeho panství a budou se za Vás bít na turnajích. Obchodujte se surovinami a postavte obchodní flotily, které vám obchodování usnadní. Získejte výhodu tím, že zvýšíte svoji obchodní moc!
Také je třeba si dát velký pozor na úskoky, které vám připraví váš soupeř. Žhář může zničit vaše rytíře. Na to vše je třeba se připravit a nic vám nebrání naplánovat stejné intriky proti soupeři. Hra je plná zvratů a vítězství není nikdy jisté.
Úžasný je svět ostrova Katanu se vám otevírá opět novým způsobem. Tato karetní hra ze světa Osadníků z Katanu vám umožní prožít katanské dobrodužství jinak a pouze s jediným protihráčem. Hra vychází v České republice ve druhé edici s pravidly upravenými a ujasněnými na základě deseti let zkušeností hráčů po celém světě.
Základní principy jsou stejné - hráči staví vesnice, silnice a města za suroviny, které získávají z jednotlivých surovinových polí. Mohou spolu také obchodovat. Velký význam mají akční karty, které umožňují hráči posilovat svůj vojenský nebo obchodní potenciál. Ale cest k vítězství je vždy několik...

(Zdroj Svět-her)

O této karetní hře, na kterou mají hráči rozporuplné názory, nemám ještě ucelený názor, ale každopádně o její koupi uvažuji. Samozřejmě musím dobře promyslet, zda a s kým bych ji mohl hrát. Deskoví Osadníci mě nelákají vůbec, ale tito karetní ano. Dají se zakoupit od 345,-Kč, v současné době v akci v Černém rytíři.

Žádné komentáře: