pátek 25. února 2011

Co takhle zkusit deskové hry? Dnes StarCraft The Board Game


Dnes si představíme další z mnoha her od Fantasy Flight Games, která vznikla na základě veleúspěšné počítačové strategie StarCraft.
V krabici obřích rozměrů (velikost např. jako Runewars, Descent) na hráče čeká 180 plastových miniatur, které tvoří jednotky pro 2-6 hráčů, kteří se ke hře postaví na dobu asi 3-4 hodiny. Krom miniatur najdete v krabici i spousty různých žetonů, dílů mapy, což jsou zejména planety, dále také na 300 různých karet a dalších drobných komponent.


Hráči si ve hře volí z celkem 3 ras, které se proti sobě postaví v nelítostném boji. Stejně jako u počítačové hry, i zde hráči těží suroviny s jejichž pomocí mohou stavět různé budovy, které vyprodukují jednotky a vy se můžete směle pustit do boje v planetárním systému proti krvežíznivým nepřátelům.
Autorem hry je Corey Konieczka a Christian T. Petersen. Hra byla vydána v roce 2007 a v žebříčku serveru BGG je nyní na 125. místě.
Hra samotná nabízí celkem 3 varianty hry a to hru všech proti všem, hru scénářů a nebo týmovou hru.


Ke hře bylo vydáno i jedno rozšíření s názvem Brood War a snad všichni hráči základní hry jej doporučují. Do hry přináší další herní prvky, které už tak dobrou hru povyšují na hru špičkovou.


Sám jsem nikdy PC hru StarCraft nehrál, tak je mi i desková hra jako taková cizí. Ke koupi se nechystám, ovšem ne z toho důvodu, že bych neměl rád téma, ale prostě není dostatek hráčů takovýchto složitějších her. Pokud jde o výtvarné zpracování hry, tak se mi líbí, ale to ke koupi nestačí :-( .

Žádné komentáře: