úterý 10. května 2011

Novinky ze světa deskových her - dnes obrazem 4 připravované hry od FFG

Dnes si takřka pouze obrazem přiblížíme čtyři hry, které letos vydá Fantasy Flight Games. O hrách si povíme něco více v momentě, kdy budou na trhu. 


Rune Age, hra, která vychází z oblíbeného principu hry Dominion. Zachovává mechanismus tvorby balíčku hráčem a přidává možnost hrát proti hře kooperativně nebo proti druhému hráči. Tato hra zaútočí na naše peněženky co nevidět.


Hra v níž se proti sobě postaví 2-4 hráči na 90 min. a povedou k vítězství jeden ze čtyr rodů. Hra obsahuje ekonomický prvek, který je sklouben s bojem při dobývání nepřátelských území. Vyhraje hráč, který první dobude nepřátelské město nebo získá první 30 vítězných bodů.


Hra  Magnifico je hra, která vzdává hold DaVincimu. Jeho vynálezy využijete v této hře nejen v bitvách, ale i ekonomické převaze nad protihráči, aby jste to byli právě vy, kdo bude příštím Magnificem. Hra je určena 3-5 hráčům s herní dobou 2 hod.


V poslední novince se podíváme na divoký západ. Hra Deadwood je určena 2-5 hráčům, kteří u hry strávím 30-60 min. Ve hře ovládá každý hráč gang kovbojů, které vysílají do města, aby si zde získali vliv v různých podnicích a získali tak co nejvíce peněz. Hráč, který má na konci hry největší majetek, vyhrává.

Žádné komentáře: