čtvrtek 26. května 2011

Novinky ze světa deskových her - dnes obrazem další 3 připravované hry od FFG

Nedávno jsme si představili celkem 4 novinky, které pro nás připravuje v nejbližší době vydat Fantasy Flight Games. No a protože to nebyly jediné hry, které si pro nás FFG nachystalo, tak se ve zkratce podíváme na další. 


The Adventurers: The Pyramid of Horus je desková hra, ne nepodobná hře The Adventurers od vydavatele AEG Group. 
Hru si může zahrát 2-6 hráčů, doporučený věk od 13 let, herní doba okolo 3/4 hod. Hráči se stávají hrdiny, kteří sestupují do pyramidy pro nalezení pokladu. Komu se podaří s největším bohatstvím pyramidu opustit živý, takový dobrodruh vyhrává. 
Cesta to bude nelehká, všude po cestě na hráče čekají různé nástrahy, pasti a nečekaná překvapení, která budou ohrožovat jejich život. 
Hráči si budou volit z celkem 8 dobrodruhů, z nichž má každý jiné specifické schopnosti, kterých musí umět hráč využít pro svůj prospěch. Budete to právě vy, kdo nashromáždí nejcennější poklad?


Další připravovanou hrou je hra Black Gold. Jak název samotný napovídá, půjde v této hře o ropu. Hra nás přenese do roku 1922, do Texasu, který právě prožívá ropný boom. Hra "Černé zlato" je určena 2-5 hráčům ve věku od 13 let s předpokládanou herní dobou 1-2 hod.
Hra Black Gold je revizí hry Giganten. Ve hře Black Gold se nám představí modulární herní plán s železničními tratěmi a ropnými vrty v poušti. Ve hře je možné dobře uváženou taktikou škodit i protihráčům, takže si každý nejede jen tak sám na svém písečku. Hra obsahuje i aukce, z nichž hráči získávají tolik kýžené bohatství. Ve hře vyhrává hráč s nejvyšším ziskem na konci hry.
Hra samotná by měla mít jednoduchá pravidla. Mě osobně však připadá příliš nenápadná po grafické stránce, ale nejen pro to vím, že si tuto hru pořizovat nebudu.


Další hrou, která bude vydána jako revize dříve vydané hry, je hra Arcana. 
Jde o karetní hru pro 2-4 hráče s hrací dobou 1 hod., doporučený věk opět od 13 let. 
Arcana nás přenese do nehostinného města Caldwallon, kterému vládnou cechy. A právě vy budete postaveni do role pohůnka jednoho z těchto cechů, aby jste získali pro svého pána ve městě nejvyšší moc. Každý cech je unikátní a ve hře se jich objeví celkem šest. 
Revidovaná hra přináší oproti té původní spoustu volitelných pravidel hry a také o dva cechy více. Stejně tak si pro nás revidovaná verze připraví různé varianty hry. 
Tato hra se moc a moc líbí po grafické stránce. Na kartách není moc textu, proto je možné, že by se časem mohla stát hrou, o kterou rozšířím svou sbírku. 

3 komentáře:

Kent 2004 řekl(a)...

Novinky jsou jistě zajímavé. Hlavně mnou nedávno pořízená stará verze The Adventurers. První fotky jsem viděl na BGG. No uvidíme co nám přinese tato ha nového.

David Martinek alias Deth řekl(a)...

Já jen doufám, že se časem zmíníš (krom zápisu z hraní na ZH) o tom, jak se ti hra líbí.
Osobně bych očekával, že se ti hra bude líbit jako taková jednodušší oddechovka. Tím nechci říct, špatná hra.
Jen já při promýšlení, zda koupit The Adventurers nebo DungeonQuest, vybral to druhé.

Kent 2004 řekl(a)...

Cožpak jsem tak ještě neučinil? No to jsou mi ale věci...Musím to tedy co nevidět napravit. :-)