středa 7. března 2012

Co takhle zkusit deskové hry"? Dnes Ora et Labora

Za hrou Ora et Labora stojí autor veleúspěšných her Agricola a LaHavre a to Uwe Rosenberg. Hráči ve hře představují převory klášterů, přičemž hráči musí svůj klášter (přilehlé pozemky), z téměř ničeho, rozvíjet v co nejvíce prosperující panství, kdy jen ten nejúspěšnější hráč se stane na základě závěrečného hodnocení, vítězem. 


Ve hře hráči postupně své pozemky rozšiřují a za pomocí různých staveb se stávají mocnějšími, bohatšími a schopnými provádět více činností z nichž pramení vítězné body.
Hra je určena pro 1-4 hráče s hrací dobou okolo 2 hodin.
Nutno podotknout, že hru nelze koupit v české lokalizaci. Herní prvky ovšem obsahují velmi málo textu. I přes to doufám, že se nejde distributor, který hru pro český trh v mé rodné řeči vydá. Když se tomu tak stane, hru si určitě pořídím.
Ještě doplním, že cena hry v českých e-shopech začíná na 999,-Kč za německou verzi.
Ač byla hra vydána v roce 2011 a to v jeho druhé polovině, tak v žebříčku BoardGameGeek se již vyšplhala na 31.místo a stále stoupá vzhůru. Je jen otázkou času, kdy začne atakovat první desítku nejlepších her.



Kdo se chce o hře dozvědět více, udělá nejlépe, když si prostuduje pravidla hry, která jsou k dispozici na Zatrolených hrách ZDE.

Žádné komentáře: