pátek 30. března 2012

V poslední době jsme hráli...

Tedy, co že to tady na Náchodsku vlastně hrajeme? V poslední době jsme odehráli dvě epické bitvy v Runewars a to v počtu 4 hráčů. 
První jatka na bojišti trvalo odehrát 3 hodiny a 30 minut a již dopředu prozradím, že vítězem se stal Major, který vyhrál i následující druhou bitvu, kterou jsme odehráli opět ve čtyřech.
Při prvním měření sil Major v poklidu postupně zvyšoval svůj vliv na mapě, kdy jsem se mezi sebou řezal, a tak oslaboval, já s Jenaaaou. Endymion si občas zabojoval tu, poté za tam :-) až Major v poklidu odhalil svých 7 pravých Dračích run. Zde ještě doplním, že Endymion hrál Runewars poprvé v životě. 


Při druhém měření sil ve stejné sestavě jsme do hry zapojily i žetony pátrání, které hru oživily, ale zásadně neovlivnily. Tentokrát jsem se snažil držet trochu mimo bojovou vřavu, ale díky Jenaaaouvi se nedařilo docela a tak jsem byl rád, že zvládám držet aspoň nějaké to území. Jenaaa se oslaboval boji se mnou a z druhé strany do něho řezal Endymion. Major se zase pustil do Endymiona a díky silné armádě se mu postupně podařilo ovládnout zásadní část mapy a ukázat po 3 hodinách a 45 minutách sedm pravých Dračích run.


Dále jsme si v kruhu rodinném zahráli několikrát nově zakoupenou hru 7 Divů světa. Hru není třeba nijak zvlášť představovat, počítám, že ji každý alespoň z doslechu zná, protože jsou na ni velmi dobré ohlasy již od doby, kdy byla vydána. 
V této karetní civilizační hře se doma o vítězství přetahujeme já, dcera a manželka. Pouze synek se do toho stavění zamotá tak, že nám nemůže v počtu vítězných bodů konkurovat. Každopádně jde o velmi dobrou nenáročnou hru, která hracím časem nepřekoná 30 minut. Jen si na hru musíte najít dostatek místa. Však na obrázku výše můžete vidět, kolik na našem herním stole zabírá rozehraná hra ve třech hráčích. Je to dáno zejména tím, že karty v této hře jsou o něco větší, než u jiných her. 

Žádné komentáře: