sobota 5. prosince 2015

Co takhle zkusit ... Lewis & Clark: Cesta na severozápad

Stále se probírám hrami, abych vybral, co pořídit pod vánoční stromeček. No a hle, narazil jsem na  hru Lewis & Clark: Cesta na severozápad, kterou v roce 2014 vydali REX hry a ani nevím proč unikla dříve mé pozornosti. 
Ovšem to není vše, až po několika dnech, kdy jsem si o této hře něco přečetl, shlédl videa z hraní a přečetl si i pravidla hry, zjistil jsem, že tuto hru již vlastní Endymion, tedy i jeden hráč z naší herní skupiny. Tedy případné pořizování odpadá. 
V poslední době se vůbec nějak moc často stává, že si některou hru vyberu a on se ozve Endymion, že ji má objednanou, ať nekupuji, jako např. Takenoko. 


Ke hře samotné. Lewis & Clark: Cesta na severozápad je hra pro 1-5 hráčů, kdy nejde o kooperativní hru, pouze obsahuje i pravidla pro jednoho hráče.
Hrací doba by se měla pohybovat okolo 120 min. a je určena pro hráče ve věku od 14 let. Na serveru BoardGameGeek si stojí velmi dobře, je v žebříčku všech her na 78. místě.
Hráči se ve hře vydávají na expedici a kdo první dorazí do cíle je vítězem hry. Nejde tedy o bodovací hru, o kterých jsem zde psal v poslední době více než dost, ale v podstatě o hru závodní.
Jak vidno, hra je nádherně zpracována a téma je skvěle propojené s mechanismy.
Základem hry je vytváření balíčku karet s nimiž hráč provádí většinu akcí a další akce provádí za pomoci umisťování indiánů na herní plán. 
Pravidla hry jsou 15 stránková, ale nelekejte se, nejde o složitou hru. Určitě stojí za zvážení, zda si ji pořídit. Cena je vzhledem k obsahu určitě přijatelná, dá se koupit za nějakých 850,-Kč. 


Kdyby hru nevlastnil Endymion, určitě bych si ji pořídil.

2 komentáře:

Endymion řekl(a)...

Kdybych věděl, že tě zaujala, tak už jsem ji dávno na zahrání přivezl :-)

David Martinek alias Deth řekl(a)...

Tak někdy v dohledné době ji budeš muset přivést určitě.