sobota 12. prosince 2015

Co takhle zkusit ... Star Realms

Podle názvu by jste to asi nepoznali, ale tato hra je čerstvě lokalizovaná do češtiny a protože se blíží vánoce, tak jsem si říkal, proč nepředstavit po delší době i cenově lehce dostupnou hru.
Ano, Star Realms je hra, která vás nebude stát ani 300,-Kč a přitom přinese spoustu zábavy pro 2 hráče s hrací dobou okolo 20 minut. O kvalitě hry vypovídá dost už ten fakt, že je v žebříčku BoardGameGeek na 56. místě.
Karetní deckbuilding hra Star Realms byla vydána v roce 2014, ale v české lokalizaci si ji můžeme koupit až nyní díky společnosti Black Fire.


A jak se to vlastně hraje? V první řadě se ve hře snažíte vytvořit co nejlépe fungující balíček karet, aby jste ve hře přehráli svého protihráče. Na kartách jsou dvě základní hodnoty a to hodnota v penězích, za které nakupuje další karty a hodnota síly, kterou ničíte soupeřovi karty. Krom toho mají některé karty své specifické schopnosti.
Pravidla hry mají jen několik málo stran a proto je tato hra přístupná široké hráčské veřejnosti.
K původní anglické verzi byla vydána i další rozšíření, ale i bez toho je hra velmi dobře hratelná a hlavně, nejde o sběratelskou hru, základ vám určitě bude stačit na hodně dlouhou dobu.
Kdo se nebojí sci-fi, měl by určitě zvážit pořízení této karetní hry. Vánoce se blíží ...

Žádné komentáře: