čtvrtek 3. prosince 2015

Co takhle zkusit ... Zámky šíleného krále Ludvíka

Zámky šíleného krále Ludvíka je stolní hra pro 1-4 hráče s hrací dobou 90 minut, kterou na náš trh přináší společnost Mindok.
Hráči jsou postaveni do rolí stavitelů, kteří budují stejně jako král Ludvík II. Bavorský, velkolepý zámek, přičemž za budování získávají vítězné body.
Pravidla samotná mají pouze 6 stran, herní mechanismus není nijak složitý, tak si hru užije určitě široká skupina hráčů.


Hráči, krom soustředění se na vlastní stavění, také nabízejí své služby ostatním hráčům, samozřejmě za nemalou úplatu. Nejvíce bodů získá hráč, který postaví zámek nejblíže představám samotného krále, přičemž právě představy krále jsou v každé hře jiné. Tedy o znovuhratelnost se bát nemusíme.


Za velké množství komponent nezaplatíme žádnou převratnou částku, neboť hru si můžeme pořídit za přibližně 730,-Kč, což je dobrá zpráva.
Na serveru BoardGameGeek je hra v celkovém pořadí na krásném 43. místě. Určitě stojí za zvážení, zda by se neměla objevit pod vánočním stromečkem.


Mě samotného od hry odrazuje snad jen jedna věc a tou je grafické zpracování, které není zrovna podle mého gusta i tak ... uvažuji, zda by se neměla stát stálicí v mé sbírce her.

Žádné komentáře: