sobota 21. dubna 2018

Co takhle zkusit... Black Rose Wars


Fantasy hra pro 2-6 hráčů, která spatří světlo světa v letošním roce (přes Kickstarter od 26.4.2018), s hrací dobou 45-120 min. pro hráče od 13 let. Tak to je ve statistickém souhrnu hra Black Rose Wars, která mě zaujala na první pohled svým zpracováním. Proto jsem se o hru začal zajímat podrobněji.


Hráči představují mágy, kteří postupně zlepšují své schopnosti, pro větší výběr kouzel, kterými později mohou disponovat. Mágové plní různé úkoly, snaží se přežít v nehostinném světě a bojují v modulární aréně.
Hra kombinuje stavění balíčku karet s bojovou mechanikou z jiných bojových her, ale přináší jedinečný systém strategického plánování.
Každý hráč je jedním z mágů řádu Černé růže, který se chce stát novým nejvyšším mistrem mágem, aby získal artefakt Černých růží a Zapomenuté kouzlo.
Každý mág má na výběr 6 kouzelnických škol, kdy každá škola přináší jedinečnou strategii, jak zničit oponenty a zvýšit svou moc.

Hra obsahuje mechanismus, který po zabití mága znovuzrodí a ten se může opět dostat do bitvy, i když jeho zabití zvýšilo moc zúčastněných mágů.
Dle mého je hra velmi příjemná na pohled, dostatečně odlišná od jiných vydaných her a proto ji budu dále sledovat.

Žádné komentáře: