pátek 6. dubna 2018

Co takhle zkusit... Mechs vs. Minions

O hru Mechs vs. Minions jsem se začal více zajímat až v momentě, kdy jeden hráč z naší herní skupiny vážně uvažoval o její koupi. Hra mi připadala taková až moc dětská, zejména postavičky hrdinů jsou na můj vkus příliš "veselé" a není to zrovna to, co po vzhledové stránce hledám.


No jo, ale jak voda teče, čas plyne, tak i pohled lidí se mění a já jsem otočil. Zajímavý herní mechanismus protkaný 10 misemi, kterými musí hráči projít, aby došli k vítěznému konci spojený s postupným otvíráním obálek je to, co chci zkusit a hru si tento měsíc pořídím.


Mechs vs. Minions je hra pro 2-4 hráče s hrací dobou jednotlivých scénářů 60-90 minut.
Na serveru BGG je v celkovém pořadí na 22. místě a mezi strategiemi na místě 20. Už to o hře napovídá, že stojí za to si o ní něco přečíst.
Vydavatelem je Riot Games, což je společnost, která stojí za Free to play MMORPG League of Legends, o které vím jen tolik, že ji hrají moje děti.
Vy jako hráči ve hře představujete hrdiny, kteří využívají různé mechy k tomu, aby porazily armády minionů, kteří ohrožují Runeterry. Mech je ovšem stroj, který je třeba patřičně naprogramovat a k tomu slouží příkazový řádek hráče, do kterého si hráč vybírá karty, které budou řídit to, co bude mech v patřičné herní fázi dělat.
Jak jsem již uvedl, hra obsahuje celkem 10 scénářů, které se hrají postupně a s otevíráním obálek jednotlivých misí přibývají nebo se mění pravidla hry a možnosti mechů i poskoků (minionů). Mapové díly, které jsou ve hře jsou oboustranné a sestavují se pro každou misi jinak.


Ve zkratce si popíšeme průběh hry:
První je tu tah hráčů, který se skládá z lízání karet s příkazy, které si hráči umístí do pozic příkazového řádku, nebo rozebrání, což je odhození karty a provedení okamžitého efektu. Poté následuje vykonání akcí příkazového řádku.
Následuje tah poskoků, který se skládá z pohybu poskoků, zrození nových poskoků a útoku poskoků.
Třetí fází je fáze nebezpečí, která je ovšem jen v některých misích a obsahuje různá speciální nebezpečí, se kterými se hráči seznámí až v ten správný moment.



Hra Mechs vs. Minions byla vydána již v roce 2016 a pokud by jste o ni měli zájem, tak ji v podstatě musíte objednat u vydavatele, kde stojí 75 Euro plus poštovné do České republiky dalších 10 Euro, tedy celkem něco okolo 2200,-Kč. Co je důležité, hra je v češtině a obsahuje 5 mapových dílů, 4 příkazové řádky pro každého hráče jeden, 4 namalované figurky mechů, balíčky karet s poškozením a schopnostmi, miniaturu bombastického zdroje energie, 6 kovových ukazatelů (ozubená kola), 4 akrylové úlomky, 4 kostky a celkem 100 figurek poskoků. Krom toho krabičku, ze které po jejím otevření ve správný čas vyskočí asi něco se sekerou.

Žádné komentáře: