sobota 31. března 2018

Report z hraní: Cyclades

Včera 30.3.2018 jsme se v počtu šesti hráčů sešli u hry Cyclades, přičemž byly využity některé moduly z rozšíření Hades, Monuments a Titans.
Na začátku jsme se rozdělili na dvojice podle toho, jak jsme usedli a tak hráli spolu Endymion + Deth, Major + Jenaaa, Milna + Martin.


Už počáteční nasazení figurek do hry ukázalo, kdo s kým a kde bude později bojovat. Na jednom ostrově se usídlila dvojice E+D a M+J, zatím co na druhém zůstali osamoceni M+M.
Z počátku proběhla bitva o středový ostrov, který přináší 3 žetony moci, kdy Jenaaa byl nucen opustit obsazený ostrov, z něhož ho vyhnal Milan.
Následně se zbrojilo a zejména dvojice M+J získávala značnou bojovou převahu díky zisku těch správných monumentů.
Mezitím E+D postavili dvě metropole, když M+J měli pouze jednu, ale v dalším kole měli také dvě a protože bojová síla, kterou disponoval Jenaaa, byla oproti Dethově značně větší, vítězství v bitvě o metropoli rozhodlo hru, kterou tak vyhrál Major + Jenaaa za 115 minut.


Vzhledem k tomu, že se v šesti hraje ve dvojicích, tak dražba bohů dostala úplně jiný rozměr, ale co mi na hře vadilo, to byly prostoje, když někteří spoluhráči příliš moc váhali nad svými tahy (viď Milane). Každopádně hraní v šesti byla velmi příjemná změna a skvěle vyplněné sváteční, páteční dopoledne.

Žádné komentáře: