sobota 17. března 2018

Co takhle zkusit... Munchkin Zombíci i s rozšířeními

Karetní hra Munchkin byla vydána již v roce 2001 a jde o hru, která mě absolutně minula a až do tohoto týdne jsem neměl vůbec potuchy, o čem tato zjevně zábavná hra je.
Díky tomu, že společnost Blackfire, která Munchkin Zombíci vydala v češtině v roce 2015 (původní vydání r. 2011), připravila na příští týden dotisk základní krabice a k tomu i celkem 3 další rozšíření, tak jsem si této hry všiml a začal se o ni zajímat do takové míry, že jsem již uskutečnil objednávku základní krabice i rozšíření.


Hra je určena pro 3-6 hráčů a hrací doba se pohybuje mezi 30-90 minutami. Asi nejvíce si hru užijete v počtu 4 hráčů.
Koncept hry je založen na parodii hry na hrdiny, kdy edice Zombíci nás zavádí do světa nemrtvých, kde se sami hráči stávají Zombiemi a jimi nepřáteli se stávají obyčejní smrtelníci.
Cílem každého hráče je vystoupat ze základní 1. úrovně na úroveň 10. a tím vyhrát hru. Svou úroveň si můžete zvýšit několika způsoby, jako např. poražením nepřátel, prodejem předmětů s celkovou hodnotou alespoň 1000, nebo pomocí konkrétních karet.
Při boji můžete požádat o pomoc své protihráče, kteří vám sice mohou pomoci, nebo vás taky mohou pěkně zaříznout zahráním karty, která naopak pomůže vašemu nepříteli.
Své zombie dále vylepšujete různými předměty a vybavením, díky kterým si zvyšujete svoji bojovou sílu, kterou potřebujete pro kýžená vítězství v soubojích.


Co se dá hře určitě vytknout je to, že pouze Deluxe edice obsahuje malý herní plán a figurky, kde si označujete svoji úroveň. Bez tohoto materiálu je potom hraní poněkud nepraktické.
Ke koupi mě přimělo zejména shlédnutí videa s Wilem Wheatonem viz. ZDE s českými titulky.


Celková cena základní hry Munchkin Zombíci s oběma rozšířeními vás přijde na cca 750,-Kč.

Žádné komentáře: