neděle 11. března 2018

Report z hraní: Tzolk'in Mayský kalendář

V pátek 9.3.2018 jsme se v plném počtu pěti hráčů sešli ke hře Tzolk'in Mayský kalendář s rozšířením Kmeny a proroctví, ale právě modul proroctví jsme nehráli.


Nyní si již nepamatuji, za jaký kmen hrál Milan, ale velmi dobře se mu dařilo využívat schopnost kmene, která mu zlevňovala nasazování dělníků spolu s pokrokem na technologii zemědělství. On byl jediný z nás, kdo neměl žádný problém při krmení.
Marcel, nováček u této hry, si na začátku vybral kmen, který mu dal více zdrojů než nám ostatním, ale potom mu neposkytoval žádnou schopnost. Takový kmen si vybral na základě našeho doporučení a potom nás proklínal, neboť druhá volba mohla být taková, že dostával výhodu při žebraní, což byl nakonec jeho dost velký problém.
Mě připadlo, zejména v počátečních fázích hry, že nic nedělám a na konci hry při bodování se ukázalo, že jsem hrál prostě špatně, ani nevím v čem, ale díru do světa jsem výsledkem neudělal.
Martin, favorit všech našich hraní, určitě chtěl více, ale ač měl velmi dobrou schopnost kmene, kdy mohl brát akce z jiných kol, tak mu to nepomohlo k lepšímu výsledku, než bronzové medaili.
Překvapením, pokud jde o pozici, tedy druhé místo, je pro mě Endymion, který po celou dobu nijak nevyčníval a nic nenasvědčovalo tomu, že by mohl být na čelních pozicích, ale ke konci hry vše dohnal a získal dostatek bodů, aby byl stříbrný.


Konečné skóre:
1. outsider Milan se 70 body
2. Endymion 48 bodů
3. Martin 37 bodů
4. Deth 35 bodů
5. Marcel 23 bodů.
Hraní nám nakonec zabralo dost času, hráli jsme celých 140 minut.

Žádné komentáře: