neděle 25. února 2018

Co takhle zkusit... První marťané: dobrodružství na rudé planetě

Vzhledem k tomu, že by se na konci března 2018 měla objevit hra od Ignacy Trzewiczeka s názvem První marťané: dobrodružství na rudé planetě od společnosti REX hry, tak nastal čas si tuto hru krátce představit. 


Pod zmiňovanou hrou je podepsán autor hry Robinson Crusoe: Dobrodružství na Prokletém ostrově, což je na Prvních marťanech určitě poznat.
Každopádně hru Prní marťané si zahrají 1-4 hráči s hrací dobou okolo 90 min. Cena hry se bude pohybovat okolo 1600,-Kč.


Opět dostaneme na stůl hru kooperativní, která jak už obal hry napovídá, nás zavede do kosmu, tedy fanoušci sci-fi si přijdou na své.  Hráči jsou prvními lidmi na planetě Mars, kde se snaží přežít a splnit podmínky dané jednotlivými scénáři. Na rozdíl od Robinsona, k této hře potřebujete aplikaci, jak je v poslední době docela populární viz. hry jako např. Panství hrůzy, kde si také bez mobilního zařízení nezahrajete.
Hra kromě zmíněných jednotlivých scénářů nabízí i dvě kampaně, což dělá hru určitě více přitažlivou. A druhá z kampaní obsahuje určité prvky legacy, kdy rozbalujete postupně obálky a objevujete nový herní materiál a možnosti.


Vizuálně hra vypadá určitě zajímavě, příjemně, jen mi připadá herní plán na první pohled trochu nepřehledně.
Já si hru určitě nepořídím, protože na tento rok mám v plánu koupi jiných her, ale hráč naší herní skupiny Endymion si ji hodlá pořídit, tedy se k jejímu zahrání určitě dostanu.

Žádné komentáře: