pondělí 19. února 2018

Rising Sun - krátký pohled na dostupná rozšíření ke hře

Když to trošku přeženu, tak tento příspěvek píši se slzami v očích, neboť je nad slunce jasné, že tato rozšíření v češtině nikdy neuvidíme. Hru Rising Sun pro český trh připravuje společnost Blackfire a o té je známo, že se do rozšíření her příliš nepouští, na rozdíl např. od REX her. Když budeme mít hodně štěstí, tak můžeme počítat s tím, že z následujících čtyř rozšíření, které zde představím, se objeví v češtině odhadem pouze jedno.


Monster Pack je nejmenší z dostupných rozšíření ke hře Rising Sun, neboť obsahuje pouze 4 figurky monster, které si mohou jednotlivé klany koupit a využívat jejich schopnosti. Do hry se tedy dostanou Oni Plagues, Fire Dragon, Jinmenju a Jorogumo.


Daimyo Box je rozšíření, které do hry stejně jako Monster Pack nepřináší nic inovativního. Jde totiž o rozšíření, které obsahuje všechen exkluzivní obsah, který byl v rámci kampaně na Kickstarteru odkrytý.
Zejména jde o náhradu kartonových komponent ze základní krabice za plastové. A pro početnější hráčské skupiny přináší do hry šestý klan.


Dynasty Invasion je rozšíření, které bych si opravdu přál mít v češtině. Jde o rozšíření obsahující celkem 27 miniatur, mezi kterými jsou mimo jiné i figurky pro další dva klany a to Moon a Sun, jejichž začlenění do hry hraní určitě prospěje, neboť do hry přinášejí trochu nové herní mechaniky spolu se sedmi Bohy štěstí.


Kami Unbound je poslední z rozšíření, které si lze pořídit. Obsahuje novou sadu pravidel, který činí přítomnost Kami ještě silnější, než je tomu při hraní základní sady. Kami dostává svou vlastní postavu, která zahajuje hru v určité provincii a přináší sebou Kami sílu, když jeden z klanů odešle některého ze svých šintoistů k uctívání Kami.


Rising Sun si ihned poté, co bude vydán v češtině pořídím a budu doufat, že přinejmenším rozšíření Dynasty Invasion bude v krátké době následovat vydáním v češtině. 
Pokud se další z rozšíření neobjeví, tak to oželím, ale pokud je Blackfire náhodou vydá, tak si je pořídím také. 

EDITACE 28.2.2018
Překvapení jak se patří. Blackfire oznámil, že letos vydá následující rozšíření k Rising Sun: Kami Unbound v září, Dynasty Invasion v říjnu a v lednu 2019 potom i Monster Pack. Já koupím všechno. 

Žádné komentáře: