sobota 27. března 2021

Report z hraní... Zombicide - Černý mor (26.3.2021)

Bonusový volně stažitelný scénář B20 s názvem Poslední obrana k figurkové řežbě Zombicide: Černý mor je scénář, který jsme si tento týden zahráli s Lamiickem.

Scénář nese obtížnost "snadná" a předpokládaná délka hraní je zde 45 minut. No, my jsme hráli dvě hodiny :-) . Počet přeživších ve hře je 4. 

Hned na začátku jsme se rozdělili na dvě skupiny po dvou přeživších. Rozdělili jsme se tak, aby každý přeživší sebral jeden cíl ze čtyř. Nakonec to Lamiickovi tak nevyšlo, ale nevadilo. Hned na začátku se do hry dostala Zrůda, což si fakt nepřejete. Naštěstí přišla do hry na místě vysazení zombie, kde nám to až tolik nevadilo. 

Ze začátku nám příliš nepřálo štěstí při snaze o rozbití dveří, ale později jsme na tom nebyli aspoň špatně, co se útoků na zombie týká. I když nepřesné údery určitě byly a nebylo jich málo. Jen to vždy může být ještě horší. 

Krásně se nám podařilo zombie přelstít, když jsme využívaly procházení budovami a potom jsme jim vpadli do zad a v poslední fázi hry i dost efektivně decimovaly jejich řady. 

Nakonec jsme se mohli radovat ze zaslouženého, byť vydřeného vítězství. No a i když jsme hráli dvě hodiny, tak u pivka hra ubíhala v poklidu a nenudili jsme se. 

V příští herní seanci jsme domluveni, že zahrajeme úvodní scénář z rozšíření Wulfsburg. 

Žádné komentáře: