úterý 30. března 2021

Report z hraní... Zombicide: Černý mor - Wulfsburg (29.3.2021)

Vítejte ve Wulfsburgu. Tak takový je název prvního scénáře z rozšíření ke hře Zombicide: Černý mor, které se jmenuje Wulfsburg. 

Jak jsem již zmiňoval dříve, tak Zombicide: Černý mor jsem hrál poprvé před několika lety, kdy si hru pořídil Martin, hráč z naší herní skupiny, který se již našich seancí neúčastní. Jeho krabici jsme hráli dvakrát a hru jsem bral jako lepší průměr. 
V současné době svůj pohled musím změnit a hra se mi určitě líbí více, než jako lepší průměr. 

Ke jmenovanému scénáři jsme usedli s Lamiickem jen dva a každý z nás ovládal tři postavy. Z hraných 6 postav byly 4 z rozšíření Wulfsburg. 
Na začátku scénáře jsme si vytyčili cíle, jak asi bychom mohli hrát a hra nám šla takříkajíc naproti, když se brzy objevil Nekromant a díky němu jsme mohli odstranit z mapy zónu oživení zombie, která byla od nás nejvíce vzdálená. 


Když vám hra někde dává, tak jinde bere. No a kde nám hra brala, nedařilo se nám otevírat zavřené dveře. To, ale bylo pokusů....


Vzhledem k tomu, jaké množství zombie se na nás hrnulo, tak jsem museli velmi brzy upustit od taktiky, že pojedeme ve dvou tříčlenných skupinkách, ale přeživší si museli pomáhat velmi vydatně v závislosti na svém vybavení a schopnostech. 


První polovinou mapy se nám do velkého obydlí podařilo se štěstím dostat se ztrátou několika málo kytiček, přesněji řečeno s utržením několika zranění. Ovšem sebou jsme nesli nejednu účinnou zbraň. 
Jenže co přeživší nechtěli. Do cesty se jim postavila překážka v danou chvíli nepřekonatelná a tou byla Vlčí zrůda. 
No co, už jsme si říkali, že začneme prchat na druhou stranu, jenže Vlčí zrůda dostala další aktivaci a rozsupovala dva přeživší na kusy. A protože přeživší musí v tomto scénáři přežít všichni, hra byla ztracena. I tak jsme si skvěle 80 minut hraní u prvního seznámení s Wulfsburgem užili. Jediné co jsme nebyli schopni pochopit, k čemu by bylo možné účinně využít nový díle mapy - věž. 


Už od včera se těšíme, až si dáme další scénář Zombicide. 

Žádné komentáře: