pátek 18. června 2021

Report z hraní... Hra o trůny: Desková hra (16.6.2021)

Skvělý prožitek, zábava jak má být. Tak lze ve zkratce shrnout naše poslední hraní deskové hry Hra o trůny, ke které jsme usedli v pěti lidech. Vynechali jsme rozšíření Matka draků, které již doma mám dost dlouho, ale zatím jsme jej ani jednou nezapojili.


Hraní bylo dost taktické ze strany snad všech hráčů, vyjma Lannisterů. Ti byli po prvním napadení ze strany rodu Greyjoy tak vykolejeni, že se jim očíčka zalila krví a veškeré jejich úsilí bylo směřováno vůči tomuto rodu, bez ohledu na vše ostatní. To nebyla dobrá volba. 
Rod Tyrellů a Baratheonů, potažmo i Starkové se postupně posouvali po územích, která nepatřila žádnému z rodů, které ovládali hráči. Tato taktika se ukázala zejména pro Tyrelly a Baratheony jako úspěšná. 
Tyrellové udělali v pátek kole jednu zásadní chybu a to, že se nepustili do souboje na moři s Baratheony a k tomu ještě nechali bez jednotek oblast z hradem, ke které měli Baratheonové blízko. Kole šesté proběhlo dá se říci formálně, když Baratheon jako držitel Železného trůnu se pohnul do lehce přístupné oblasti s hradem, který Tyrell nebránil a tak získal svůj sedmý hrad či pevnost a hru vyhrál. 

Vítěz Baratheon (Endymion) získal dobil jako první 7 pevností nebo hradů v 6. kole.
Tyrell (Deth) měl na konci hry obsazeno 4 pevnosti nebo hrady.
Jenaaa (Greyjoy) a Kuba (Stark) měli na konci hry shodně po 3 dobitých pevnostech nebo hradech a
Lannister (Lamiicek) měl obsazené pevnosti nebo hrady 2.
Odehráno za 2 hodiny.

Žádné komentáře: