neděle 23. ledna 2022

Co takhle zkusit: Unmatched - Souboj v mlze, (Unmatched - Souboj legend)

Unmatched - Souboj v mlze je již druhá hra ze zavedené série, kterou u nás vydala společnost Albi. Prvním byl Unmatched - Souboj legend. 


Tato hra je ovšem v současné době vyprodaná a naskladněna díky dotisku by měla být v září letošního roku. 
To co zde budu ovšem říkal o hře Unmatched - Souboj v mlze, tak bude platit pokud jde o pravidla i pro Souboj legend. 


A o co vlastně v Unmatched jde? Unmatched je figurková soubojová hra, která se odehrává na jedné mapě, přičemž v každé krabici je oboustranná deska, která tedy nabízí dvě různé mapy. Na mapě se setkají různé známé postavy a lze je mezi sebou kombinovat v rámci jakékoliv hry Unmatched. 
Každá postava potom má nějakého pomocníka a hlavně svůj balíček karet, který ji odlišuje od ostatních. 
Hra je určena pro 2-4 hráče, přičemž doporučení od hráčů je hrajte ve dvou. Když hrají čtyři hráči, potom se musí rozdělit do dvou týmů. Hrací doba je 20-40 minut. 


V Unmatched - Souboj legend jste si mohli zahrát za postavy Sindibád, Medůza, Král Artuš, Alenka. V Unmatched - Souboj v mlze máte na výběr postav jako je Drákula, Jekyll & Hyde, Sherlock Holmes, Nebiditelný muž. 


A jak se hraje Unmatched? Hráči se střídají na tahu ve kterém musí vykonat vždy 2 akce. Akcí je na výběr ze tří a to manévr, léčka a nebo útok. Hráči smí držet v ruce maximálně 7 karet. 
Manévr je táhnutí jedné karty ze svého balíčku (povinné) a přesunutí svých bojovníků (volitelné). Léčka je zahrání karty označené bleskem a provedení efektu takové karty. No a útok je zacílení nepřítele, výběr útočné karty útočníkem, následně případně výběr obranné karty napadeným a poté dojde v vyhodnocení souboje. 
Hra končí, když ukazatel zdraví hráče dosáhne nuly. 


Obě hry Unmatched vydané Albi lze pořídit za částku pohybující se okolo 850,-Kč, ovšem jak jsem zmínil výše, nyní je dostupná jen novinky Souboj v mlze. 

Žádné komentáře: