čtvrtek 27. ledna 2022

Report z hraní... Zombicide: Černý mor - Wulfsburg (26.1.2022)

Jen ve dvou, ale samozřejmě s šesti postavami jsme se postavili s Lamiickem 2. scénáři s názvem Poznej svého nepřítele. Jde o druhý scénář z rozšíření Wulfsburg k Zombicide hře Černý mor. 

Sestava, která se vydala sesbírat všechny cíle ve hře a poté opustit oblast východem byla následující:
Lamiicek - Ariane, Theo, Ann,
Deth - Morrigan, Karl, Clovis.

Scénář Poznej svého nepřítele je udávaný jako scénář střední obtížnosti s hrací dobou 90 minut. S obtížností by se asi dalo souhlasit, ale nám hraní zabralo 2 hodiny a 45 minut. 

Hned na začátku se naše družina rozdělila na tři. Dvě postavy vystoupaly na dvě vyvýšené budovy a zbytek bojovníků čistil oblasti a sbíral cíle. Netrvalo to příliš dlouho a oblastí se začal potulovat Nekromant, který při svých opakovaných návratech naše družiny neohrožoval naštěstí ani svými přisluhovači. Horší bylo, že se zjevila Vlčí zrůda následována další "běžnou" Zrůdou. 


Začali jsme se tedy poohlížet po dračí žluči a také po něčem, čím bychom ji mohli zapálit. Po vícero prozkoumávání jsme našli obojí. Krom toho jsme nalezli také zemětřas, což je zbraň, která při hodu 6 přidá 1 kostku a +1 k síle útoku, tedy dokáže zabít i jakoukoliv zrůdu. 


Nejprve jsme se zbavili Zrůdy pomocí dračí žluče, následně Anna se zemětřasem zabila i Vlčí zrůdu a protože nám zbývalo už jen sebrat cíl u východu, vydali jsme se opustit oblast. V posledním domě, s pro nás posledním cílem, se sice objevila další Vlčí zrůda, ale před ní poslední přeživší utekli a my se radovali z pokoření scénáře. 

Žádné komentáře: