sobota 10. prosince 2022

Co takhle zkusit hru Bestie


Hned jako první ke hře Bestie, o které si zde něco málo povíme, musím napsat, že jde o hru s mechanikou, kterou ještě doma nemám. Přitom se mi velice zamlouvá téma hry a stejně tak její provedené. A o jakou, že to mechaniku jde? Jde o skrytý pohyb. 


Hra Bestie je určena pro 2-4 hráče s hrací dobou mezi 60 - 120 minutami a doporučeným věkem hráčů od 14 let. Hra, jak vidno z obrázků má jak ponurou grafiku, tak i atomosféru. I když růžové figurky mohou vypovídat o něčem jiném :-) . 


Každá hra, která obsahuje mechaniku skrytého pohybu je hrou, kde hraje zpravidla jeden hráč proti všem. Hra Bestie není vyjímkou. 
Jeden hráč se tedy ujme jedné z šesti dostupných bestií a ostatní hráči se ujmou lovců, kdy vybírají také z šesti. Při hře dvou hráčů ovšem hráč, který za bestii nehraje si vezme dvě postavy lovců. 



Hra je řízena kartami, tedy hráči hrají akce tím, že hrají karty z ruky. Hraje se na určitý počet kol, který je dán podle vylosované smlouvy na začátku hry. Každé kolo hry se skládá ze tří fází, kterými jsou úsvit, ve kterém provádí hráči přípravu nadcházejícího kola. Ve fázi dne probíhá hlavní část hry a v noci je možnost získat odměny a vylepšit postavy. 


Na kartách smlouvy jsou uvedeny požadavky pro bestii a pro lovce a podle toho získávají odměny. 
Pokud ve hře zemře bestie, hra okamžitě končí a lovci zvítězí, ovšem pozor, i toto pravidlo může ovlivnit smlouva zejména tím, že pokud lovci nápor bestie ustojí určitý počet kol, vyhrají. 
Bestie zvítězí, když se jí podaří zabít určitý počet osadníků. 


Co říci závěrem, že hra se mi líbí graficky, ale po přečtení pravidel mě zaujala i po herní stránce. Z toho plyne, že je zřejmě jen otázkou času, kdy si tuto hru objednám. Cena hry se pohybuje lehce nad 1300,-Kč. 

Žádné komentáře: