pátek 2. prosince 2022

Co takhle zkusit hru Obleva

Společnost MindOK oznámila vydání hry Obleva (Revive) v češtině a protože je tato hra učitě zajímavá nejen svým grafickým zpracováním, tak na nic chci předem upozornit. 

Hra, která byla vydána v roce 2022 je určena pro 1-4 hráče s hrací dobou 90-120 minut. Za hrou stojí celkem čtyři autoři, které vyjmenovávat nebudu, protože za sebou nemají velké množství vydaných her. Jen mohu uvést, že někteří stojí za známější hrou Stezky tukanů, nebo třeba The Magnificent. 

Ve hře Revive se hráči snaží znovu vybudovat civilizaci poté, co bylo v minulosti vše zničeno. Vedou svůj kmen a prozkoumávají zmrzlou zemi. Přitom musí využívat zdroje, budují továrny a osidlují starověká místa, aby se naučili zapomenuté technologie svého kmene.
Hra obsahuje pětidílnou kampaň, která odemkne další obsah a po jejím dohrání lze hru následně hrát podle libosti. 

Hráči ve svém tahu provádějí dvě akce, mezi kterými je zahrání karty, průzkum mapy, obsazení starověkého města, postavení továrny. Místo zahrání mohou hráči hibernovat, což znamená, že dostanou zpět své zahrané karty. Karty jsou víceúčelové a můžete je zahrát např. pro zisk zdrojů, nebo pro jejich speciální schopnosti. 

Hra končí po získání všech artefaktů, přičemž zvítězí hráč, který má nejvíce vítězných bodů. 
Na pohled se mi Revive moc líbí a už jsem si ji přidal do hledáčku. Myslím, že se o ni rozšíří moje sbírka deskových her. 

Žádné komentáře: